FC Djursholm F02

Denna lagsidan har upphört!

Image result for upphört

Denna sida har upphört. Välkomna till vår nya lagsida som ni hittar här:

https://www.svenskalag.se/fcd

Välkommen till FCD F02

Lagnyheter

Ny hemsida

Ny hemsida

Denna sida kommer inte längre att uppdateras då hela föreningen flyttar över till en annan plattform. Vi finns numera på www.svenskalag.se/fcd-f02 där allt kommer att läggas in framöver! Inom kort kommer domänen fcdjursholm.se leda direkt till den nya hemsidan.

Kategori:

Nyhet

Tuff helg i Kristinehamn

Tuff helg i Kristinehamn

I fredags åkte laget till Kristinehamn för att delta i en matchcamp med andra lag som gått bra under året, på schemat stod VJS (Finland), Boo FF, Älta IF, PKKU (Finland) och Svärtinge SK för motståndet!

Det var ett lite stukat lag som åkte till de värmländska skogarna till att börja med, både Elise och Fanny W gipsade sina armar i veckan, därför åkte vi utan den ena tilltänkta målvakten och Fanny som gått extremt bra under hösten fick skåda allting från sidan. Utöver de så var vår motor på mittfältet, Lollo H, tvungen att kasta in handduken pga sjukdom dagen innan samt att Maja några dagar tidigare även hon lämnat återbud.

Väl på plats var det dags för helgens första match!

FC Djursholm - VJS 1-1 (1-0)
Målskytt: Louise M (Filippa G)
En trevande inledning där vi tar kommandot utan att skapa de riktigt heta målchanserna, men lite från ingenstans tar vi ledningen. Alex vinner boll högt på offensiv planhalva ganska nära hörnflaggan, spelar en boll bak till Filippa som tar en touch förbi motståndare och spelar in centralt till Lollo som avslutar från cirka 20 meter och får en fin bollbana över målvakten och in i bortre burgaveln.

Efter målet tappar vi geisten men VJS hotar inte särskilt mycket förrän i mitten av andra halvlek, det är ställningskrig där båda lagen har fina kombinationer centralt men sista tredjedelen händer det ej mycket. Med cirka tio minuter kvar tar VJS över matchen helt och hållet - logiskt nog så kommer kvitteringen med en minut kvar. Vi hinner ej upp i press på deras duktiga centrala mittfältare som tar ett avslut som går in lågt via bortre stolpen.

En godkänd match där vi tyvärr tappar det i slutet av matchen, men det fanns bra moment under resterande del att bygga vidare på.

FC Djursholm - Boo FF 0-2 (0-1)
En match där vi gör det bra fem minuter i vardera ände av matchen, däremellan gör vi tyvärr helgens svagaste insats där Boo FF får allt för mycket tid att göra lite vad de vill med bollen. Ger man ett såpass skickligt lag mycket tid så kommer de göra bra saker och inte särskilt orättvist så vinner de matchen med 2-0.

FC Djursholm - Älta IF 0-2 (0-1)
Vi fick en ordentlig wake-up call när Älta redan efter 45 sekunder tar ledningen efter ett fantastiskt långskott från cirka 35 meter som ingen egentligen såg komma. Efter det vaknar vi till lite och kommer in i matchen, dock skapar vi absolut ingenting framåt. Vi rullar en del i backlinjen utan att ta fram bollen och då blir det tufft att skapa någoting framåt. Vi har än en gång bra stunder i matchen men offensivt är vi inte där under lördagens två matcher tyvärr!

FC Djursholm - PKKU 0-2 (0-1)
Söndagen inleds med ännu en 0-2 förlust, dock en enorm skillnad från tidigare förluster då vi spelmässigt var med i matchen mot det på förhand tuffaste motståndet. De tekniska misstagen var mycket färre än tidigare matcher och i första halvlek har vi stundtals ett övertag på finskorna som inte hade mycket till målchanser. 

Domaren sa efter matchen att vi "rullade ut finskorna i första halvlek" vilket var smickrande. Tyvärr för vår del spelas matcher med två havlekar och i andra halvlek hade vi inte mycket att säga till om. De växlade upp samtidigt som vår tunna trupp blev allt tröttare och 0-2 var ett helt logiskt resultat mot helgens utan tvekan bästa lag. 

FC Djursholm - Svärtinge SK 3-0 (0-0)
Målskyttar: Johanna x2 (Ella, Michaela), Louise M (Isabelle)
Äntligen fick vi igång målskyttet, spelmässigt hade vi ett knappt övertag och känslan var att vi hade kontroll men att Svärtinge var farliga i sina omställningar. Vi gör en bra första halvlek med lite halvchanser och till andra halvlek skulle det äntligen rassla till lite bakom Svärtinges utespelare i mål då deras ordinarie målvakt fick kliva av skadad i första halvlek.

Johanna som haft det tufft fick äntligen spräcka sin nolla efter att Michaela spelat in bollen bakom deras backlinje som inte hängde med Johanna som inte gjorde något misstag. Tio minuter senare skulle hon få göra ännu ett mål efter en kantfrispark som efter lite touchar på vägen kom fram till Johanna som bara behövde rulla in bollen. Minuten senare har Svärtinge en chans, men Isabelle i mål nyper bollen, rullar ut till Lollo som driver bollen 60 meter innan hon skickar in den i första krysset från 25 meter! Otroligt snyggt avslut och bra uppfattat av Isabelle med sin snabba igångsättning.

Vi åker ifrån Kristinehamn med nya erfarenheter mot tufft mostånd, i två av matcherna testade vi ett nytt spelsystem som är värt att komma tillbaka till i framtiden och allt som allt var det ett trevligt arrangemang. Utöver lagen vi mötte var även Enskede IK och Värmdö IF på plats och deltog, med det sagt vill vi tacka arrangören, domarna och samtliga lag för denna helg!

Kategori:

Nyhet

Säsongsplanering F15 2017

Säsongsplanering F15 2017

Klicka på länken nedan för att se säsongsplanering för F15 2017

Säsongsplanering 2017

Kategori:

Nyhet

Guld och silver i Linköping Cup

Guld och silver i Linköping Cup

En regnig helg börjades och avslutades med matcher mellan lag ett och två där det sistnämnda gänget drog det längsta strået!

Totalt 31 spelare uppdelade i två lag samlades på DIP på fredag eftermiddag för en gemensam bussresa ned till Linköping tillsammans med P03-1. Resan gick smärtfritt och väl på plats var det bara att vänta tills det var dags för kvällens första match mellan våra två egna lag. En sexlagsgrupp gjorde att en enkelserie följdes upp med placeringsmatcher därefter.

Den oortodoxa avsparkstiden 22:00 gjorde att det var lite trötta huvuden strax innan avspark och när matchen väl kom igång var det Lag 1 som hade vaknat till medan känslan var att Lag 2 var och sov på hotellet. Två snabba mål av Frida som denna match började som forward istället för den sedvanliga mittbacksplatsen gjorde att uppförsbacken för Lag 2 var brant. Lag 2 vaknade aldrig riktigt till och matchen slutade rättvist 3-1 till Lag 1.

Lördagens matcher slutade på följande sätt

FCD 1 - Djurgårdens IF 3-0
En kontrollerad match där Djurgården aldrig riktigt hotade och spelmässigt var vi stabila.

FCD 2 - Ängby IF 2-1
Laget verkade ej ha återhämtat sig från käftsmällen dagen innan och det var en väldigt dålig fotbollsmatch där vi visserligen skapade fler chanser men med en stor dos av "flax" fick med oss ett självmål med två minuter kvar vilket gjorde att vi tog hem tre poäng.

IFK Värnamo - FCD 1 0-1
IFK Värnamo är ett lag vi stötte på i somras under Eskilscupen och då hade vi inte en chans när de körde över oss med 4-0, därför var det ett lag vi på förhand hade väldigt stor respekt för. Disciplinerat försvarsspel och snabba omställningar var det som gällde i första halvlek och det gav effekt. Värnamo lyckas aldrig riktigt skapa de heta målchanserna och i andra halvlek var känslan att de inte orkade och FCD kunde ta över spelet helt. En tuff match vilket syntes på resultatet.

Herrestads AIF - FCD 2 1-4
Tre matcher in i cupen så vaknade Lag 2 till och tyvärr för motståndarna så gick det undan. 3-0 i halvtid följdes upp av en avslagen andra halvlek där vi mest försökte spela av matchen. Stort cred till Herrestad som försöker spela fotboll samt att de hade en spelare född 2006 på plan vilket var en fröjd att se. Otroligt duktig spelare som är värd att hålla koll på i framtiden.

Inför söndagen fanns förhoppningar att båda lagen skulle kunna ta sig till final men det krävdes att Lag 2 skulle göra en riktigt bra match mot Värnamo för att det skulle bli en realitet.

FCD 2 - IFK Värnamo 3-1
Lag 2 startar morgonen på absolut bästa sätt och kvällens insats mot Herrestad satt kvar i benen. En välspelad fotbollsmatch som blev lite nervig i slutet när Värnamo gör reducerar till 3-1 med tio minuter kvar och har några målchanser strax därpå. Skönt för vår del att de inte fick någon utdelning och nu kändes det som att finalplatsen var nära med en gruppspelsmatch kvar för detta lag.

FCD 1 - Ängby IF 1-1
Vi måste även lägga till att detta lag stördes mycket av skador och sjukdomar och hade egentligen endast en riktigt frisk avbytare under hela cupen - de tjejer som var halvskadade och sjuka fick spela så mycket de orkade och det började märkas av under söndagen då första halvlek mot Ängby var bra men man får inte riktigt den utdelningen som krävdes för att avgöra matchen. Istället tar tröttheten över i andra och Ängby får in kvitteringsbollen som spikar slutresultatet.

FCD 2 - Djurgårdens IF 3-0
Trevande historia där tankarna märkbart var på finalen och att få revansch mot de egna lagkamraterna. 3-0 blev resulatet och det finns inte särskilt mycket att säga. En dag på jobbet!

Herrestads AIF - FCD 1 0-0
Den enda mållösa matchen under cupen och ärligt talat var det en ganska trist historia. 

Med båda lagen klara för final var det dags att ladda batterierna så gott det gick - eftersom vi hade checkat ut från våra hotellrum så spenderades lite mer än två timmar sittandes i lobbyn med diverse tidsfördriv såsom att snapchatta, kolla Instagram och sova.

FCD 2 - FCD 1 1-0
Lag 2
blev som vinnare av gruppspelet lottade som hemmalag och ställde upp i vitt medan Lag 1 spelade i rött. Lag 1 kom till finalen med siffran noll i förlustkolumnen samt ett psykologiskt övertag gentemot Lag 2 efter första matchen mot varandra.

Matchen i sig var kanske inte den spelmässigt vackraste, däremot var det vackert att se intensiteten och viljan hos varenda spelare. Det skapades inte särskilt många heta målchanser och de få som skapades stod Lag 2 för. Ebba F hade bland annat en frispark i stolpen och Johanna försökte komma runt mittbackarna i Lag 1 men de hade stenkoll och då främst i form av Anna F som var en gigant där bak hela cupen. Klassiskt för tighta matcher som denna är att matchen avgjordes i form av en fast situation när Alex kom högst på välslagen hörna av Ella. 

De känslor som fanns på plan har vi sällan sett och viljan att vinna över sina lagkamrater var enorm då det skreks på varandra, det smällde på och var frustrerat när det inte gick ens väg. Det märktes framförallt vid slutsignalen då lyckan var påtaglig för ena laget och besvikelsen ännu större hos det andra.

Första halvlek - klicka här!

Andra halvlek - klicka här!

Någon timme senare var de flesta kompisar igen och vi kan vara stolta över att båda lagen tar sig till final, oavsett hur många lag som spelar i en cup eller vilka motståndet är så är det starkt gjort!

Poäng under cupen (Namn, lag, mål+assist)
Johanna, FCD 2, 5+0
Louise M, FCD 1, 2+2
Ella, FCD 2, 1+3
Frida, FCD 1, 3+0
Alex, FCD 2, 2+1
Tintin, FCD 1, 2+1
Mia, FCD 2, 0+3
Linda, FCD 2, 1+1
Mikaela, FCD 2, 1+1
Fanny W, FCD 2, 0+2
Maja, FCD 1, 0+2
Stina, FCD 1, 0+2
Fanny P, FCD 2, 1+0
Louise H, FCD 2, 1+0
Milla, FCD 1, 1+0
Ebba F, FCD 2, 0+1

Självmål, Ängby IF, 1+0

Extra kul under helgen var att Minna som efter två år av rehab för sitt korsband äntligen fick göra comeback!

Vi vill även passa på att tacka samtliga motståndare, arrangör och hotellet för denna trevliga helg och önskar alla en trevlig fortsättning på året.

Kategori:

Nyhet

Sju spelare vidare i distriktslagsverksamheten

Sju spelare vidare i distriktslagsverksamheten

Vi kan med glädje meddela att sju spelare gått vidare till andra omgången av distriktslagets utbildningstillfällen och totalt är det cirka 60 spelare från föreningarna i Stockholm som är kallade.

Följande spelare har blivit kallade till utbildningsdagar med Stockholms fotbollsförbund helgen den 12-13/11:

Louise Matsgård
Louise Hvarfner
Isabelle Carlsson (MV)
Elise Teare (MV och tillhör F01)
Johanna Sjöberg
Mia Birkedal
Ebba Persson

Utöver seriesuveränen AIK som fick med samtliga 19 spelare så är vi den förening från norrort som har flest spelare med. Räknar vi totalt så ligger vi delad trea tillsammans med Enskede IK om vilken förening som har flest representanter.

Otroligt kul och vi önskar tjejerna stort lycka till!

Kategori:

Nyhet

Klubbnyheter

Inbjudan till TEKNIKCAMP 20-22 juni för alla födda 2002-2007

Inbjudan till TEKNIKCAMP 20-22 juni för alla födda 2002-2007

FC Djursholm bjuder in alla spelare födda 2002-2007 till tre dagar fotboll 09:00-15:00 . Instruktör är klubbens chefstränare. Anmäl dig på campsidan länk finns längre ner i denna nyheter samt i menyn ovan under arrangemang/Teknikcamp 2016. Avgift: 1700 kr/deltagare betalas in samtidigt som anmälan görs till BG 5788-4009. Lunch och mellanmål ingår i avgiften.

FC Djursholm bjuder in alla spelare födda 2002-2007 till tre dagar fotboll 09:00-15:00 .
Instruktör är klubbens chefstränare.
Anmäl dig på campsidan
Avgift: 1700 kr/deltagare betalas in samtidigt som anmälan görs till BG 5788-4009.
Lunch och mellanmål ingår i avgiften.

Kategori:

Klubbnyheter

Summering av vecka 13

Summering av vecka 13

Nu börjar serierna sakteligen dra igång och nedan följer en kort summering av vecka 13

Förra veckan var det premiär för vår påsklovscamp som hölls för första gången. Med cirka 45 deltagare blev det en mycket lyckad camp och vi ser fram emot att göra detta till en årlig händelse.

U17 och U19 hade premiär i sina nationella serier och i U17-Allsvenskan började man med en övertygande seger mot Älvsjö AIK med hela 6-1. En match som tränare Onur var väldigt nöjd med, framförallt första halvlek där man går upp till en 4-0 ledning.

U19 åkte till Västerås för att ta sig an Skiljebo och även där fick man en hel del positiva svar. 5-0 och hela fem olika målskyttar får summera den matchen. Riktigt kul med bra starter för våra två äldsta pojklag.

Oscar Englund som till vardags tillhör U17 och U16 var i helgen med stadslaget och vi lägger till ännu en spelare i FC Djursholm som representerat Stockholm i distrikslagsverksamheten.

P04-1 var i Dortmund och spelade en högkvalitativ turnering med mycket namnkunniga lag som vi nämnde för några veckor sedan. Man kom totalt på plats 17 av 65 lag, bland annat före lag som VfL Wolsburg och Hamburger SV vars seniorlag spelare i Bundesliga. En mycket bra turnering på många sätt, man fick många tuffa och lärorika matcher mot väldigt bra motstånd och Sebastian Jägerstig som är tränare för laget var otroligt nöjd med spelet och turneringen i helhet. I gruppspelet hade man bland annat Lokomotiv Moskva som sedan gick hela vägen till final och man hann även med att möta Borussia Dortmund i en placeringsmatch.

F01 har även dom i Tyskland under helgen, närmare bestämt i Berlin för ett träningsläger. Ett väldigt lyckat träningsläger där man träningsmatchade mot Union Berlin som vann den högsta serien. Stundtals spelar tjejerna ut Union, dock var de skarpare i slutfasen och resultatet skrivs till 1-2.

F03 hade under helgen en liten träningscup mot Sollentuna FK och IK Frej där man totalt spelade fyra matcher och resultatet av dessa matcher blev två kryss och två segrar.

Nu i helgen drar Sanktan igång för de flesta lagen och utöver det är det sista helgen av Boys and Girls Spring Cup nere på Djursholms IP så allihopa är varmt välkomna ner för att titta på mycket rolig fotboll!

Kategori:

Klubbnyheter

Välkommen till FC Djursholm F02

Huvudtränare:
Zinar Spindari 0736-493568  zinar.spindari@gmail.com 

Tränare:
David Nydeström 0765-507022 davidnydestrom@gmail.com

Lagledare: 
Ulrika Matsgård 0706-994949  ulrika.matsgard@gmail.com

Mv-tränare
:
Christian Tiritiello 0707-671414 tiritiello@fcdjursholm.se

Chefstränare Flick:
Vinzent Lopez 0735-397932 vinzent@fcdjursholm.se

Under november månad har vi öppna provträningar - vid intresse, kontakta Zinar eller Vinzent

Tabell F14-1

Tabell F14-2B

Kalender

Filtrera
Tis Ons Tor Fre

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter

CupÖrebrocupen - intresseanmälan
Intresseanmälan för Örebrocupen som spelas i mitten av juni. Tanken är att vi åker med två lag likt Aroscupen förra året. Detta är en första koll och inte bindande på något sätt utan e

AVARDA
Matkomfort
Sportway
Nordea Privat Banking
Sundling Wärn
Callisma
Englesson
Mäklarringen
Frans August
Djursholms Träningscenter
Östberga Pizzeria
Stadium
Hallmans.nu
HDR Partners
Jacobs Takeaway