FC Djursholm J18/19

Denna lagsidan har upphört!

Image result for upphört

Denna sida har upphört. Välkomna till vår nya lagsida som ni hittar här:

https://www.svenskalag.se/fcd

Lagnyheter

Seger i första hemmamatchen mot AIK med 4-2

Seger i första hemmamatchen mot AIK med 4-2

Grabbarna vann välförtjänt på ett soligt Djurshoms IP. Med fysiskt spel och en utmärkt målvakt gav de den välfyllda läktaren stor underhållning. Dock tröttnar de unga männen lite för mycket mot slutet...........

Kategori:

Nyhet

Seger i sista matchen för säsongen

Seger i sista matchen för säsongen

Söndag 13/12 spelade vi vår sista match under 2009. Återigen var det Djurgårdens IF FF 3 som stod för motståndet.

Matchen började jämnt, men runt mitten på första halvlek tog vi tag i spelet mer och mer. Det resulterade i 1-0 av David från nära håll. I slutet av halvleken kom även 2-0 från Davids fötter.

2-0 i halvlek kändes rättvist. Vi hade haft ett tydligt spelövertag i andra delen av halvleken.

Andra halvlek började med ett ännu tydligare spelövertag för oss och vi ökade på till 3-0 genom Oscar W och 4-0 av Philip. Efter detta var matchen avgjord och spelkvalitet och koncentration sjönk. Djurgården reducerade till 1-4 innan Uno kunde kruta in 5-1 från nära håll. Innan matchen var slut hann Djurgården med ytterligare ett reduceringsmål vilket gav slutresultatet 5-2 till oss.

Vi gjorde en mycket bra match och var det klart starkare laget. Vi slog förvisso samma motståndare med 2-0 för en dryg månad sedan, men den gången var matchen helt jämn och kunde slutat hur som helst. Nu kändes segern klar och det är tydligt att vi har tagit ett steg framåt. Passningsspelet har förbättrats och det känns som att vi har en bred trupp utan svaga punkter. Det ser mycket lovande ut inför 2010!

Göran

Kategori:

Nyhet

Anmält lag till match mellan lag 5 oc h Värtans IK på söndag 22/11.

Anmält lag till match mellan lag 5 oc h Värtans IK på söndag 22/11.

Anmält och uttaget lag till matchen mellan lag 5 och Värtans IK på Söndag, 22/11.

Följande 16 spelare har anmält sig och är även uttagna till hemma-matchen mot Värtans IK på söndag:

Philip G, Rasmus (målvakt), Daniel, Ludwig J, Oskar Bac, Fredrik T, Beego, Viggo, Otto B, Wille Ca, Yazan, Fredrik N, Dennis, Victor B, Erik och Marcello.

Samling kl 16.30 på Djursholms IP. Matchstart kl 17.15. Kom ihåg vantar, mössa och överdragskläder om det är kallt. Tag med vit matchtröja och vattenflaska.

Alla spelare och föräldrar är hjärtligt välkomna till denna match som är kval-match för B-slutspel i Ersans Pokal.  

Ring mig om ni får något förhinder!

Johan Skåring

070-7932387  

Kategori:

Nyhet

Anmält lag till match på lördag 14/11 i Snöbollen

Anmält lag till match på lördag 14/11 i Snöbollen

Följande spelare är anmälda och kvalificerade genom träning till matchen mot Sollentuna Fotboll på lördag 14/11 i Snöbollen:

Erik, Fredrik N, Marcello, Viggo, William Ca, Yazan, Axel B, Axel G, Lars, Philip G, Uno, Rasmus (MV), Tobias, Adam Se, Lukas J, Jesper.  

Vänligen se aktivitet på Sportnik för mer infromation.

Vänliga häsningar.

Johan Skåring

070-7932387, johanskaring@gmail.com

Kategori:

Nyhet

Tredje plats i Novembercupen på Åland

Tredje plats i Novembercupen på Åland

Det var ett laddat gäng som beträdde konstgräset i den utmärkta 11-mannahallen på Eckerö. Det kändes väldigt skönt att vara under tak när det var 4 grader och regn utomhus.

 

I första matchen ställdes vi mot Esbo Bollklubb. Inledningen blev trevande i ganska lågt tempo. Vi etablerade ett visst övertag, men trots det kunde motståndarna ta ledningen med 1-0 efter 17 minuter. Strax före halvtid fick vi till en kvittering genom ett skott ur högerytterläge från Uno, 1-1 i halvtid med mersmak för oss.

 

Andra halvlek blev spelmässigt bättre med högre tempo från båda håll. Halvleken blev dock mållös så slutresultat skrevs till 1-1. Sett över hela matchen var vi närmare segern i kraft av tre ramträffar och större bollinnehav, en klart godkänd inledning på turneringen.

 

I andra matchen ställdes vi mot IFK Mariehamn. Detta lag hade betydligt större spelare än vi och spelade också mycket fysisk fotboll. Inledningen var jämn, men när båda våra innerbackar fick gå av på grund av mindre skador inom loppet av några minuter tappade vi rytmen i spelet och motståndarna kunde gå fram till 3-0 ledning under andra halvan av första halvlek.

 

Matchen var körd och andra halvlek blev något av en transportsträcka. Slutresultatet blev 4-0 till IFK Mariehamn.

 

I dessa två gruppspelsmatcher gick vi runt på samtliga spelare i vår 17-mannatrupp och alla fick spela ungefär lika mycket. I och med att vi blev trea i vår grupp hade vi missat möjligheten att gå direkt till semifinal utan blev istället tvungna att spela kvartsfinal.

 

Inför kvarten mot Sunnersta AIK hade vi (jag) bestämt oss för att matcha laget hårdare med betydligt mer speltid för de som för dagen såg starkast ut. Vi började matchen starkt och förlade det mesta av spelet till motståndarnas planhalva. Efter 16 minuter gav det utdelning, 1-0 till oss efter ett fint långskott från Uno. Resten av halvleken blev mållös.

Vi fortsatte att trycka på i andra halvlek och efter 9 minuter var det dags igen, 2-0 genom en underbart timad nickskarv från Tim. Med 10 minuter kvar av matchen kunde Philip fastställa slutresultatet till 3-0. Som helhet gjorde vi en mycket bra match, en av de bästa för trg2 under säsongen.

 

Inför semifinalen, återigen mot Esbo Bollklubb, var stämningen på topp även om många drogs med skavanker och småskador. Matchen börjar jämnt, men i 6:e minuten uppstår en tilltrasslad situation framför vårt mål där Lucas faller så illa i en närkamp att hans gamla armbrott går upp. Det ser riktigt otäckt ut och Lucas åker direkt till sjukhus. Senare på kvällen kom Lucas tillbaka till hotellet och hämtade sina grejer och sa hejdå till lagkompisarna. Det blev första färja hem till Sverige för trolig operation redan på söndagen. Vi håller tummarna för att det går bra för Lucas!

 

I samband med situationen som ledde till Lucas armbrott gick bollen i mål och Esbo tog ledningen med 1-0. Mycket av energin och geisten gick ur vårt lag och motståndarna kunde kort därefter öka på till 2-0. Vi lyckades stabilisera spelet, men vår skadelista fortsatte att växa och när vi skulle gå ut till andra halvlek var det fullt schå att kunna ställa 11 spelare på plan, trots att vi hade kommit till cupen med en 17-mannatrupp!

 

Andra halvlek blev spelmässigt jämn med ett visst övertag för oss. Vi ökade pressen mer och mer ju längre tiden gick och ett reduceringsmål hängde i luften, men i stället för en reducering för oss kontrade motståndarna in 3-0 i slutet av matchen.

 

Därmed blev det match om 3.e pris istället för final på söndagen. När vi räknade in trupperna lyckades vi mobilisera 13 man för ny match mot IFK Mariehamn som vi ju hade förlorat med 4-0 mot på lördagen. Många hängde med huvudena och hade svårt att tro på seger, men litet mer optimism spreds i laget när vi fick höra att deras store, snabbe och spelskicklige mittback var avstängd efter att ha fått rött kort i deras semifinal.

 

Vi startade matchen bra och vårdade bollen väl. Efter 8 minuter gled Uno igenom och ensam med målvakten satte han bollen vid stolproten. En skön känsla för Uno som hade haft ett identiskt läge i förlustmatchen mot IFK Mariehamn. Den gången gjorde målvakten en fantomräddning men nu drog Uno det längsta stråt.

 

Matchen fortsatte att vara jämn och välspelad. I mitten av andra halvlek mötte Uno ett inlägg från Daniel på volley och lobbade elegant över målvakten, 2-0 till oss!

 

Med fem minuter kvar av matchen stod Diego Armando Gisselman för hela turneringens prestation när han från sin mittbacksposition dribblade sig fram till vänsterytterläge utanför motståndarnas straffområde och slog ett inlägg a la Maradonas berömda inlägg mot Schweiz någon gång på åttiotalet. Enda skillnaden var att vårt avslut räddades av målvakten istället för att gå i mål. Slutresultatet skrevs till 2-0, bronsmedaljerna vara bärgade och stort jubel utbröt.

 

Detta var en mycket nyttig turnering för oss. Motståndet var bra och tempot/närkampsspelet var genomgående högre/hårdare än vad vi har stött på mer än i någon enstaka match tidigare under säsongen. Min bedömning är att motståndarlagen höll god till mycket god division 3 klass.

 

Killarna visade att de klarar detta. Samtidigt syntes det att det finns en del saker som inte rör det rent spelmässiga som vi måste jobba med inför division 3 spel och andra tuffa cuper (vi måste förstås jobba även med spelet):

 

-          Vi måste vänja oss vid tröj/byxdragningar och att motståndarna hellre tar en frispark eller till och med ett gult kort än att släppa förbi oss (även om det är trist).

-          Vi måste bli bättre på att vila och ladda mellan matcherna och inte flamsa omkring så mycket.

-          Vi måste sluta att lägga energi på att klaga på domare och motståndare. Domarna var för övrigt enligt mitt sätt att se genomgående bättre än i Sanktan och jag uppskattar vårt ”skitsnack” mest som ett uttryck för frustration över att en dribbling/en löpning eller vad det nu månde vara inte gick vår väg.

Med det sagt är jag mycket nöjd med lagets insats. Grattis till alla spelare och tack till de föräldrar som följde med och hjälpte till!

 

Göran

Kategori:

Nyhet

Klubbnyheter

Inbjudan till TEKNIKCAMP 20-22 juni för alla födda 2002-2007

Inbjudan till TEKNIKCAMP 20-22 juni för alla födda 2002-2007

FC Djursholm bjuder in alla spelare födda 2002-2007 till tre dagar fotboll 09:00-15:00 . Instruktör är klubbens chefstränare. Anmäl dig på campsidan länk finns längre ner i denna nyheter samt i menyn ovan under arrangemang/Teknikcamp 2016. Avgift: 1700 kr/deltagare betalas in samtidigt som anmälan görs till BG 5788-4009. Lunch och mellanmål ingår i avgiften.

FC Djursholm bjuder in alla spelare födda 2002-2007 till tre dagar fotboll 09:00-15:00 .
Instruktör är klubbens chefstränare.
Anmäl dig på campsidan
Avgift: 1700 kr/deltagare betalas in samtidigt som anmälan görs till BG 5788-4009.
Lunch och mellanmål ingår i avgiften.

Kategori:

Klubbnyheter

Summering av vecka 13

Summering av vecka 13

Nu börjar serierna sakteligen dra igång och nedan följer en kort summering av vecka 13

Förra veckan var det premiär för vår påsklovscamp som hölls för första gången. Med cirka 45 deltagare blev det en mycket lyckad camp och vi ser fram emot att göra detta till en årlig händelse.

U17 och U19 hade premiär i sina nationella serier och i U17-Allsvenskan började man med en övertygande seger mot Älvsjö AIK med hela 6-1. En match som tränare Onur var väldigt nöjd med, framförallt första halvlek där man går upp till en 4-0 ledning.

U19 åkte till Västerås för att ta sig an Skiljebo och även där fick man en hel del positiva svar. 5-0 och hela fem olika målskyttar får summera den matchen. Riktigt kul med bra starter för våra två äldsta pojklag.

Oscar Englund som till vardags tillhör U17 och U16 var i helgen med stadslaget och vi lägger till ännu en spelare i FC Djursholm som representerat Stockholm i distrikslagsverksamheten.

P04-1 var i Dortmund och spelade en högkvalitativ turnering med mycket namnkunniga lag som vi nämnde för några veckor sedan. Man kom totalt på plats 17 av 65 lag, bland annat före lag som VfL Wolsburg och Hamburger SV vars seniorlag spelare i Bundesliga. En mycket bra turnering på många sätt, man fick många tuffa och lärorika matcher mot väldigt bra motstånd och Sebastian Jägerstig som är tränare för laget var otroligt nöjd med spelet och turneringen i helhet. I gruppspelet hade man bland annat Lokomotiv Moskva som sedan gick hela vägen till final och man hann även med att möta Borussia Dortmund i en placeringsmatch.

F01 har även dom i Tyskland under helgen, närmare bestämt i Berlin för ett träningsläger. Ett väldigt lyckat träningsläger där man träningsmatchade mot Union Berlin som vann den högsta serien. Stundtals spelar tjejerna ut Union, dock var de skarpare i slutfasen och resultatet skrivs till 1-2.

F03 hade under helgen en liten träningscup mot Sollentuna FK och IK Frej där man totalt spelade fyra matcher och resultatet av dessa matcher blev två kryss och två segrar.

Nu i helgen drar Sanktan igång för de flesta lagen och utöver det är det sista helgen av Boys and Girls Spring Cup nere på Djursholms IP så allihopa är varmt välkomna ner för att titta på mycket rolig fotboll!

Kategori:

Klubbnyheter

Välkommen till FC Djursholm J18/19

Lagledare: Magnus Bergström
Lagkapten: Anton Lithén

Seriespel 2016: P18-19 2A

Kalender

Filtrera
Tis Ons Tor Fre

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter

AVARDA
Matkomfort
Sportway
Nordea Privat Banking
Sundling Wärn
Callisma
Englesson
Mäklarringen
Frans August
Djursholms Träningscenter
Östberga Pizzeria
Stadium
Hallmans.nu
HDR Partners
Jacobs Takeaway