Min sista summering är den enklaste. 2016 är slutprodukt av resan för mig där jag har många att tacka för delaktighet i att FC Djursholm är en hel förening. Alla hål i kullarna är tilltäppta. Representation i alla serier. Certifierade med två stjärnor av SEF (Svensk elit fotboll) Ett medlemsantal som möjliggör en bred verksamhet. En klubb för alla, oavsett nivå eller ursprung. Från leverans i Allsvenskan till knatteturneringen på DIP. Allt är en del av det breda FC Djursholm. Enskilda medlemmen har blivit del av något större. En del av FC Djursholm med nästan 1000 aktiva killar och tjejer.

Upprustning av Djursholms IP är del av byggnationen. Hjärtat av klubben förtjänar en vacker utsida. Medlemmarna är hjärtat som gör klubben levande och synlig. Kraften hos medlemmarna gjorde avtryck även i år. Avtryck genom närvaro i och runt klubben. För att inte missa någon enskild händelse, väljer jag att lyfta fram föreningen som största vinnare 2016. Föreningen är vinnare när U19 går upp i Allsvenskan. F07 som vinner alla turneringar, vinner i föreningens namn. U15 som vann Sanktan överlägset gjorde det i föreningens färger. F01 hämtade guld i Linköping åt föreningen. Spelarna i landslaget representerade föreningen. U16/U17 i Allsvenskan satte föreningen i rampljuset ännu ett år. Alla de unga spelare i damlaget som debuterade i div 1, åkte landet runt i föreningens tjänst. Lagledarna som jobbade ideellt, tränarna som coachade var engagerade, i vinnaren FC Djursholm.

Dörren till 2017 med nya utmaningar, matcher och arrangemang står på glänt. Förberedelser i kombination med gemenskap är förutsättning för ett nytt lyckat år. För mig fortsätter nu resan från läktaren. Beslutet att gå vidare, sluta i FC Djursholm efter alla år var lätt. Jag har gått från tränare via styrelse till sportchef, för att i år avsluta som klubbchef. Nu får någon annan göra nästa del i resan med FC Djursholm.

God jul och gott nytt år.

Christian Snäcke