FC Djursholm F00

Denna lagsidan har upphört!

Image result for upphört

Denna sida har upphört. Välkomna till vår nya lagsida som ni hittar här:

https://www.svenskalag.se/fcd

Lagnyheter

Ny hemsida

Ny hemsida

FC Djursholm har nu bytt hemsida, välkomna in på https://www.svenskalag.se/fcd

Kategori:

Nyhet

Säsongsplanering F16/F17 2017

Säsongsplanering F16/F17 2017

Klicka på länken nedan för att läsa om kommande säsongs planering!

Säsongsplanering 2017

Kategori:

Nyhet

Sista två matchern i sanktan för säsongen i F16

Sista två matchern i sanktan för säsongen i F16

Efter ett hårt matchande under augusti och september så avslutade truppen med två matcher i F16 serien. Salem DFF och Älvsjö AIK stod som motståndare hemma på Dipen den 19 och 20 oktober.

Den första matchen spelades mot Salem DFF och det blev en match med två ansikten. Den första halvleken dominerades av motståndarna och tjejerna fick kämpa hårt för att ens kunna hålla bollen inom laget. Salem spelade med en väldigt hög backlinje och en målvakt som agerade sweeper, vilket ofta gjorde att tjejerna antingen sprang offside eller tappade boll på egen planhalva.
 
Efter några byten och snack i halvtid så förändrades matchbilden, FCD började pressa högt och öka tempot vilket gjorde att man antingen vann boll tidigt på motståndarnas planhalva eller hittade in bakom den höga backlinjen. Efter ett flertal FCD-frilägen och målchanser så rullar Agnes i 1-0, men ganska omgående kvitterar Salem. Tjejerna hämtar sig kvickt och Lollo M stänker in 2-1 och Siri stänger matchen med 3-1. Sett till antalet chanser borde tjejerna gjort fler mål men det viktigaste var att vi faktiskt kunde ändra matchbilden och skapa så mycket bra chanser. Mycket bra tryck och spel i andra halvlek.
 
Den sista matchen spelades mot Älvsjö som blev en match där FCD i stora delar förde spelet men Älvsjö med några snabba spelare alltid var farliga. Efter en böljande inledning så prickar Alva in både 1-0 (assist Siri) och 2-0 (assist Lisa-Agnes) efter fint förspel och konstant press mot Älvsjös mål. Precis innan halvtid så nickar Julia B in 3-0 på hörna och matchen kändes avgjord.
 
Älvsjö visade dock i andra halvlek att man inte på något sett hade gett upp och direkt på avspark pressade högt och intensivt. Helt logiskt så reducerar Älvsjö men FCD svarar omgående genom ett distinkt 4-1 av Julia H efter förspel av Siri. Matchen är nu avgjord och resten av matchen spelas av, där Älvsjö putsar siffrorna med mål på hörna. Totalt sett en mycket bra insats av hela laget. Grymt tjejer!

Nu tar vi ledigt i ett par veckor för att sedan välkomna lite nya tjejer till vår trupp i november.

Forza FCD!

Kategori:

Nyhet

FCD - P18 F16

FCD - P18 F16

Stockhagen igen då Oktoberpokalen spelas på Dipen. P18 från Gotland kom laddade efter ha haft en bra period efter sommaren.

FCD börjar starkt och har ett antal bra chanser men P18 mållis är vass för dagen. P18 är lite tuffare i närkamperna och vinner ofta bollen på mittplan. Efterhand så håller P18 upp tempot lite bättre än FCD vilket gör att de skapar fler och fler chanser som leder till 1-0 i mitten av förstahalvlek vilket också är halvtidsresultatet. I andra halvlek så krigar P18 på och FCD tappar fokus ett par gånger. P18 får nu övertaget och sätter 2-0 i 45 min och 3-0 i 59 minuten. FCD reducerar snabbt till 3-1 någon minut senare och vill nu helt plöstlig mera men det är försent och i sista minuterna så rinner en P18 spelare igenom och sätter slutresultatet 4-1. Ida gjorde en bra match i målet men övriga spelare måste ta jobbet. Ny matcher onsdag och torsdag i F16...

Kategori:

Nyhet

DIF - FCD F16 den 21 september

DIF - FCD F16 den 21 september

Returmöte och bortamatch på hemmaplan mot DIF i F16-serien var onsdagskvällens program. Det blev 4-2 förra veckan efter bra spel i förstahalvlek av FCD till DIF. Det var till hälften ett nytt FCD-lag som till spel och vi fick nästan matcha den trupp som inför säsongsstarten var tänkt att spela i F16. Även DIF hade en hel del nya spelare i sin matchtrupp från deras F19-trupp, bl.a. Emelie som spelade i FCD förra säsongen.

Det blev match i ett högt tempo där DIF i stora delar var det spelförande laget och FCD stod för skickligt försvarsspel och snabba omställningar. Trots sitt övertag i bollinnehav så skapade DIF väldigt få heta målchanser i första halvlek och FCD hade flera bra chanser på snabba omställningar.

I andra halvlek så ökade DIF trycket att FCD var bitvis ganska tillbakapressade och Ida och laget fick kämpa för att freda målet. DIF hade en boll i virket men samtidigt så skapade tjejerna också några bra chanser. Matchen slutar mållöst, där FCD gör en bra insats i ett högt tempo och står upp fysiskt mot bra motstånd.

Ett kvitto på bredden i FCD var att laget startade med en F02 och hade ytterligare två F02 som kom in senare under matchen.

Vi tackar domaren och motståndarna för en god match.

Forza FCD!

Kategori:

Nyhet

Klubbnyheter

Inbjudan till TEKNIKCAMP 20-22 juni för alla födda 2002-2007

Inbjudan till TEKNIKCAMP 20-22 juni för alla födda 2002-2007

FC Djursholm bjuder in alla spelare födda 2002-2007 till tre dagar fotboll 09:00-15:00 . Instruktör är klubbens chefstränare. Anmäl dig på campsidan länk finns längre ner i denna nyheter samt i menyn ovan under arrangemang/Teknikcamp 2016. Avgift: 1700 kr/deltagare betalas in samtidigt som anmälan görs till BG 5788-4009. Lunch och mellanmål ingår i avgiften.

FC Djursholm bjuder in alla spelare födda 2002-2007 till tre dagar fotboll 09:00-15:00 .
Instruktör är klubbens chefstränare.
Anmäl dig på campsidan
Avgift: 1700 kr/deltagare betalas in samtidigt som anmälan görs till BG 5788-4009.
Lunch och mellanmål ingår i avgiften.

Kategori:

Klubbnyheter

Summering av vecka 13

Summering av vecka 13

Nu börjar serierna sakteligen dra igång och nedan följer en kort summering av vecka 13

Förra veckan var det premiär för vår påsklovscamp som hölls för första gången. Med cirka 45 deltagare blev det en mycket lyckad camp och vi ser fram emot att göra detta till en årlig händelse.

U17 och U19 hade premiär i sina nationella serier och i U17-Allsvenskan började man med en övertygande seger mot Älvsjö AIK med hela 6-1. En match som tränare Onur var väldigt nöjd med, framförallt första halvlek där man går upp till en 4-0 ledning.

U19 åkte till Västerås för att ta sig an Skiljebo och även där fick man en hel del positiva svar. 5-0 och hela fem olika målskyttar får summera den matchen. Riktigt kul med bra starter för våra två äldsta pojklag.

Oscar Englund som till vardags tillhör U17 och U16 var i helgen med stadslaget och vi lägger till ännu en spelare i FC Djursholm som representerat Stockholm i distrikslagsverksamheten.

P04-1 var i Dortmund och spelade en högkvalitativ turnering med mycket namnkunniga lag som vi nämnde för några veckor sedan. Man kom totalt på plats 17 av 65 lag, bland annat före lag som VfL Wolsburg och Hamburger SV vars seniorlag spelare i Bundesliga. En mycket bra turnering på många sätt, man fick många tuffa och lärorika matcher mot väldigt bra motstånd och Sebastian Jägerstig som är tränare för laget var otroligt nöjd med spelet och turneringen i helhet. I gruppspelet hade man bland annat Lokomotiv Moskva som sedan gick hela vägen till final och man hann även med att möta Borussia Dortmund i en placeringsmatch.

F01 har även dom i Tyskland under helgen, närmare bestämt i Berlin för ett träningsläger. Ett väldigt lyckat träningsläger där man träningsmatchade mot Union Berlin som vann den högsta serien. Stundtals spelar tjejerna ut Union, dock var de skarpare i slutfasen och resultatet skrivs till 1-2.

F03 hade under helgen en liten träningscup mot Sollentuna FK och IK Frej där man totalt spelade fyra matcher och resultatet av dessa matcher blev två kryss och två segrar.

Nu i helgen drar Sanktan igång för de flesta lagen och utöver det är det sista helgen av Boys and Girls Spring Cup nere på Djursholms IP så allihopa är varmt välkomna ner för att titta på mycket rolig fotboll!

Kategori:

Klubbnyheter

Nordisk toppklass av F00 i Linköping

Nordisk toppklass av F00 i Linköping

26 oktober, 2014 15 av Nordens ledande F00-lag gjorde den gångna helgen upp i Selected Team Cup i Linköping. FCD gjorde bra ifrån sig och vann två matcher, förlorade två och spelade en oavgjord. AIK F00 vann finalen efter straffar mot IFK Norrköping.

I sin första match ställdes FCD mot Finlands bästa F00-lag PK-35 och spelade 0-0. Framför allt målvakten Tilde Björnstad visade framfötterna och stod för flera suveräna räddningar. I slutet av matchen var Agnes Persson nära att sätta en frispark från 35 meter, men skottet tog i ribban. FCD och PK-35 spelade även ifjol 0-0 i Örebrocupen. Den här gången skapade dock FCD betydligt fler chanser.

På lördagmorgonen stötte FCD på IFK Norrköping. Efter matchen var känslan att Djursholm inte nådde upp i normal klass, men när det visade sig att IFK gick som tåget och nådde finalen fick analysen göras om. FCD hade länge 1-1 och det var först i slutminuterna som Norrköping kunde göra det avgörande målet. I match nummer tre svarade Kullabygden för motståndet. FCD slet hårt för att få hål på skånskorna, men det ville sig inte framför mål. Både stolpe och ribba träffades innan  Beata Sundling till slut kunde trycka in segermålet efter en hörna av Agnes. Rättvist att Beata fick göra målet efter enormt slit på mittfältet.

Försvaret under ledning av Isabelle Nyström gjorde en mycket bra match och Isabelle fick sin belöning när hon nickade in 1-0 mot Stuvsta i lördagens avslutande kvällsmatch. Agnes slog en ny bra hörna och Isabelle satte bollen i mål med huvudet. Matchen spelades på nybyggda Linköping Arena och FCD-spelarna fick känna sig som riktiga fotbollsstjärnor för en kväll. Skönt också att få besegra seriekonkurrenten och semifinalisten Stuvsta med 2-1. Agnes avgjorde matchen med att göra 2-0 i slutskedet. 

I söndagens placeringsmatch mötte FCD ett nytt finskt lag, TIPS. Det blev förlust med 3-1 efter ett litet ras sista kvarten. Emelie Karroums 1-0-mål var länge matchens enda mål, men FCD orkade inte hela vägen. Fem matcher på 38 timmar sliter en del. F00 hade stor hjälp av duktiga 01:orna Julia Brögger, Sofia Parkner och Julia Hagman i Linköping.

FCD slutade åtta i turneringen.

Kategori:

Klubbnyheter

Den feta damen sjöng för FC Djursholm 00!

Den feta damen sjöng för FC Djursholm 00!

Spånga, 4 oktober, 2014 Hopplöst sist efter 13 omgångar i F14 Elit. Därefter fyra raka segrar, säkrat kontrakt och klart för slutspel i Sanktan. Det är inte slut förrän den feta damen sjungit! Aldrig har väl det något vulgära amerikanska uttrycket passat bättre än för FC Djursholms F00-lag efter 2-0 (0-0) segern mot Spånga.

FCD`s formtopp håller i sig även om laget inte nådde några högre höjder i bortamatchen på lördagen på Spånga IP. Någonting annat var egentligen inte att vänta när två lag med kniven mot strupen ställdes mot varandra. Vid seger var FCD klart för elitdivisionen 2015 och Spånga behövde trepoängaren för att ha fortsatt chans att hänga kvar. Det blev en kampbetonad match där inget av lagen vågade hålla speciellt länge i bollen. Spånga trummade på med långa bollar mot sina snabba forwards och FCD fick problem när de försökte vårda bollarna. Tränarduon Björk/Spindari beordrade enklare försvarsspel med ett tillslag, men det ville inte riktigt sätta sig. Spånga skapade sina två bästa chanser när de högg på FCD-försvarets bollmottagningar. En gång gick skottet utanför och den andra gången avvärjde duktiga målvakten Tilde Björnstad. FCD`s bästa chanser i den första halvleken kom på fasta situationer. Agnes Persson hade en frispark i insidan av stolpen och en annan tätt över från långt håll. FCD hade också ett par farliga hörnor. Känslan i halvtid kändes som fördel FCD sedan Björk/Spindari skickat ned Beata Sundling i mittförsvaret för att få kontroll på Spångas ihärdiga luftattacker. På ytterligare en frispark cirka tio minuter in på halvlek nummer två kom till slut utdelningen för FCD. Agnes hittade Emelie Karroum med en hårt slagen boll som Emelie mötte perfekt med pannan. Nicken var otagbar och FCD kunde ta ledningen med 1-0 med ett riktigt snyggt fotbollsmål. Ett alltmer desperat Spånga tryckte tillbaka ett ganska tröttkört FCD mot slutet av matchen. Framför allt Beata och Emelie stod upp och gick en rejäl holmgång med Spångaspelarna som stred för sitt elitkontrakt. Fem minuter från slutet blev Beata liggande halvt knockad efter ytterligare en höjdduell. Trots stjärnor i synfältet spelade hon klart och det var viktigt för laget. Mitti i Spångas slutforcering lyckades en söndersprungen Agnes trycka sig förbi sin bevakning på högerkanten och hittade in till framstormande Karin Birkdeal i straffområdet. Karin fick en tå på bollen och när domaren blåste för mål jublades det friskt bland tillresta FCD-supporters. Äntligen kunde laget med hangarounds pusta ut efter en oerhört märklig säsong. Strax före målet hade Agnes prickat ribban med ett hårt skott och slutrecensionen från matchen blir att FCD vann rättvist och kliver in i Sanktanslutspelet med ett bra självförtroende.

Kategori:

Klubbnyheter

Tredje raka segern för FC Djursholm F00

Tredje raka segern för FC Djursholm F00

27 september, 2014 Den fina höstformen håller i sig för FC Djursholm F00. Hemma mot Bele/ Barkarby kom tredje raka segern, som innebar att FCD lämnade nedflyttningsplatserna i F14 Elit. 2-0 (2-0) till de pigga FCD-tjejerna.

Agnes Persson fortsatte där hon slutade i den förra matchen. En ny hård frispark betydde 1-0 till hemmalaget efter cirka 10 minuter. Avståndet var gott och väl 25 meter och Agnes hade hjälp av Belemålvakten som inte kunde hålla bollen. FCD forsatte att trycka på hela den första halvleken med den starka vinden i ryggen. Laget skapade flera fina målchanser, både på fasta situationer och efter bra spel. 2-0 satt efter 20 minuter. På nytt var det Agnes som tryckte in bollen efter fint förarbete av Emelie Karroum. Skottet från straffområdeslinjen satt otagbart i burgaveln. Väl medvetna om att få vinden emot sig låg FCD på för ytterligare mål före halvtidsvilan och närmast var Ebba Wikström som sköt över från nära håll och Agnes som prickade stolpen med ett vänsterskott. I den andra halvleken flyttade Bele/Barkarby fram sina positioner och redan efter 7-8 minuter stärkte tränardoun Jesper och Zinar upp FCD´s defensiv. Bortalaget tilläts heller inte att skapa några större farligheter. Svettigast var det  vid ett antal frisparkar och hörnor, men Djursholm kunde hålla undan och lämnade för första gången sedan i april jumboplatsen. Nu har laget sin elitstatus i egna händer inför de två avslutande matcherna. FCD visade för tredje matchen i rad en härlig inställning. Försvaret agerade resolut matchen igenom och bla Cornelia Kärnekull gjorde en kanonmatch med bra timing i försvarsarbetett. På mitten vann Beata Sundling och Julia Brögger många viktiga dueller och födelsedagsbarnet Josefin Ardbo spelade mycket bra på topp ihop med Emelie. Agnes blev matchvinnare på nytt och svarade för en riktigt fin insats, både offensivt och defensivt.

Välkommen till FC Djursholm F00

Huvudtränare:
Zinar Spindari 0736-493568  zinar.spindari@gmail.com 

Ass tränare:
Magnus Lindberg 0760-291030 m_lindberg_@hotmail.com

Lagledare: 
Krister Sundling 0707-781545  ks@sundlingwarn.com

Helena Rasmusson 0703-834945 helena.rasmusson@swedbank.se

Mv-tränare:
Christian Tiritiello 0707-671414 tiritiello@fcdjursholm.se

Vi spelar under säsongen 2016 i F16, DAM Div 3A samt Dam Div 1 Norra Svealand

Kalender

Filtrera
Tis Ons Tor Fre

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter

AVARDA
Matkomfort
Sportway
Nordea Privat Banking
Sundling Wärn
Callisma
Englesson
Mäklarringen
Frans August
Djursholms Träningscenter
Östberga Pizzeria
Stadium
Hallmans.nu
HDR Partners
Jacobs Takeaway